Trysil Elektro AS

Sikkerhetssystemet for et tryggere borettslag

Få en tryggere hverdag i ditt sameie og borettslag, med et solid og profesjonelt sikkerhetssystem fra Elotec Ajax. Bli beskyttet mot brann og vannlekkasje - så er dere godt sikret om uhellet skulle skje, og både du og naboen kan føle dere trygge.

Med flere familier under samme tak er det ekstra viktig å ta sikkerhet på alvor. Med Elotec Ajax kan man sove trygt om natta.

Elotec varsler fellesskapet om brann og lekkasjer

Felles varsling av brann og lekkasjer kan, ikke bare redde liv, men også spare fellesskapet for enorme kostnader.

Ved å sikre borettslag og sameie med brannalarm og vannalarm kan både du og naboen din føle dere trygge, om uhellet skulle skje. 

Elotec Ajax i sameie og borettslag øker tryggheten for både deg og naboen din

  • Ved branntilløp varsles alle, i naboleiligheter og fellesareal.
  • Unngå å forstyrre naboene ved selvforskyldte alarmer, med den unike leilighetsfunksjonen ElotecniQ. 
  • Enkel oversikt for de som er ansvarlige, som f.eks styremedlemmer og vaktmester. 
  • Brannvarsling som er svært godt tilpasset parkeringskjellere.
  • Varsling i app umiddelbart ved vannlekkasje.
  • Røykvarslere med CO-sensor, som kan oppdage ulmebranner på halve tiden av vanlige varslere.
  • EloTemp overvåker temperatur, i f.eks sikringsskap og elbil-ladere.


Bli varslet om brann, også om det brenner hos naboen

Har du oversikt over tiden det tar før alle i sameiet eller borettslaget blir varslet om et branntilløp? Hva hvis det brenner i fellesareal eller hos en nabo?

De som sitter i styret har et overordnet ansvar for brannsikringen i sameiet. Om man ikke har felles varsling, kan man risikere at beboerne først blir oppmerksomme på brannen når den allerede har tatt seg gjennom veggen og inn i sin egen leilighet. Da kan det allerede være for sent - felles brannvarsling kan redde liv.

Unngå uønskede alarmer med ElotecniQ leilighetsfunksjon

Unngå uønskede alarmer med ElotecniQ leilighetsfunksjon

Med ElotecniQ avstillingsbryter får du muligheten til å stoppe alarmer som er selvforskyldte. Når man lager mat kan det lett oppstå matos eller røyk på kjøkkenet. Alarmen kan da gå i hele bygget, med evakuering og brannutrykning. 

Dette kan du enkelt unngå med ved å trykke på ElotecniQ, og lufte ut røyken ved å åpne vinduet.

Et moderne kjøkken, med vannalarm på gulvet under en oppvaskmaskin
elotec ajax innbruddsalarm i næringsbygg

Med en produktpakke fra Elotec Ajax er hele borettslaget eller sameiet trygge fra de fleste farer.

Du kan velge mellom røykvarslere med og uten CO-sensor

Elotec Ajax har røykvarslere med og uten CO-sensor. Røykvarslere med CO-sensor oppdager faktisk ulmebranner på halve tiden av vanlige røykvarslere, som øker tryggheten til både deg og naboene rundt deg. Vi anbefaler på det sterkeste å ha CO-sensor på soverommet, slik at du og dine blir vekt før det er for sent. 

Røykvarsleren har tre sensorer, som overvåker både røyk, varme og CO. I tillegg aktiverer den alle andre røykvarslerne i bygget om det begynner å brenne.

Fakta om CO, den luktfrie gassen

lyseblå sky

Fakta om CO, den luktfrie gassen

Karbonmonoksid, også kalt kullos er en giftig gass, som verken lukter eller har farge. Kullos dannes ved ufullstendig forbrenning, med begrenset tilgang på oksygen. Et eksempel på ufullstendig forbrenning kan være ved ulmebrann.

Mange tror at karbonmonoksid er tyngre enn luft, men ved romtemperatur er gassen litt lettere enn luft. Gassen fordeler seg raskt i hele rommet, slik at den lett oppdages av vår multidetektor med CO-sensor i taket.

Vannlekkasje kan få store økonomiske konsekvenser

I sameier og borettslag skyldes hele 3 av 4 innmeldte skader faktisk vannlekkasjer. Når man bor tett på andre mennesker kan fort en lekkasje hos naboen dryppe hos deg. 

Vannalarmen fra Elotec Ajax er liten, helt trådløs og plasseres akkurat der du ønsker. Om du legger den ved risikoutsatte steder som ved oppvaskmaskin eller under kjøkkenbenken får du varsel allerede fra første dråpe. 

vannalarm fra elotec ajax
Et moderne kjøkken med blomster og kullsyremaskin

Denne lette, lille alarmen er enkel å plassere. Legg den ved de mest utsatte stedene, så unngår du store lekkasjer.

Trådløse sensorer med EloTemp

Eldre bygg har ofte eldre elektriske anlegg - med større risiko for brann enn vanlig. Unngå brann i el-anlegget, ved å installere EloTemp. Slik kan du enkelt overvåke temperaturen med trådløse sensorer, på steder som er mer utsatte for brann, som f.eks sikringsskapet eller elbil-ladere.

Jobber du med gartneri eller gårdsdrift? Rundt 2 av 3 branner starter i el-anlegget. EloRa sine EloTemp-sensorer gir varsel på SMS eller mail, ved større temperaturendringer. Les mer om EloTemp EloRa her.  

Ønsker du et tryggere borettslag eller sameie?

Våre elektrikere har lang erfaring med sikkerhet, og hvordan vi kan gjøre ditt sameie eller borettslag mye tryggere. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg å sette opp gode sikkerhetsløsninger som passer ditt behov!